Selectează o Pagină

Pregătirea pentru Evaluarea Națională poate fi și atractivă! Un fost jurnalist din Cluj a dezvoltat o platformă online

Pregătirea pentru Evaluarea Națională poate fi și atractivă! Un fost jurnalist din Cluj a dezvoltat o platformă online care îi ajută pe copii să se pregătească pentru examenele de Limba română și Matematică 

Platforma a fost omologată recent de Ministerul Educației pentru pregătirea elevilor la examene.

www.educatiedeschisa.ro conține peste 300 de lecții video explicate simplu și clar de către profesori de top.

Prin campania “Oferă Educație”, companiile sau instituțiile publice pot oferi elevilor acces gratuit la programele de pregătire. De asemenea, persoanele fizice care achiziționează abonamente, oferă implicit acces gratuit pe platformă unui elev cu posibilități reduse.

În era digitală, te poți pregăti din orice colț al lumii și poți beneficia de cei mai buni profesori, chiar din confortul casei tale. La asta s-a gândit Tudor Tomoș, fost jurnalist de televiziune, când a creat platforma www.educatiedeschisa.ro: „Cum ar fi dacă fiecare elev care se pregătește pentru primele sale examene importante ar avea acces la lecții explicate într-un mod simplu și atractiv de unii din cei mai buni profesori?” 

Zis și făcut, așa că Tudor a dezvoltat o platformă online în care a integrat concepte digitale inovatoare, între care și tabla iluminată, sau “lightboard”, pe care profesorii desenează, adnotează și animează elemente grafice în timp real.

Astfel, dascălii captează atenția elevilor și creează un mediu interactiv și stimulant pentru învățare, iar explicațiile devin simple și ușor de asimilat. 24 dintre lecțiile disponibile pe platformă sunt gratuite, astfel încât oricine poate testa acest sistem inovator. Prin implicarea companiilor și autorităților locale, mii de copii din țară au primit până acum acces gratuit la întregul conținut.

„Platforma noastră îi ajută pe copii să folosească tehnologia în favoarea lor. Lecțiile pot fi accesate oricând, de pe orice dispozitiv conectat la internet, iar asta simplifică mult procesul de predare-învățare orientat către generațiile nativ digitale”, spune fondatorul platformei educatiedeschisa.ro, Tudor Tomoș.

Lecții atractive, cu profesori de top care explică pe înțelesul tuturor

Platforma video și planurile de lecție au fost realizate în colaborare cu doi profesori extrem de apreciați. Bogdan Rațiu, profesor de limba română, a fost selectat în anul 2017 profesor “Aspire for Teachers”, iar în 2019 a primit distincția de “Profesor Merito” – un sistem de recunoaştere şi promovare a dascălilor valoroşi.

Matematica e explicată, schematizată și descifrată de Radu Poenaru, ce provine dintr-o familie cu tradiție în domeniu și este profesor la un liceu privat de renume din Cluj-Napoca, unde pregătește elevii atât pentru examenele și olimpiadele naționale, cât și pentru cele specifice sistemului Cambridge.

„Lecțiile noastre nu înlocuiesc, ci sunt complementare explicațiilor de la clasă și mă bucur mult când elevii, părinții și chiar profesorii ne spun că platforma îi ajută să parcurgă eficient materia pentru examen”, spune Tudor Tomoș, fondatorul platformei.

www.educatiedeschisa.ro conține peste 300 de lecții video, exerciții și teste, în acord cu programa școlară, concepute special pentru pregătirea la Evaluarea Națională.

Recunoaștere națională: educatiedeschisa.ro  este un proiect omologat de Ministerul Educației

La finalul anului trecut, platforma www.educatiedeschisa.ro a fost omologată de Ministerul Educației pentru utilizarea în învățământul preuniversitar, la nivel gimnazial. Această certificare arată că toate lecțiile pe care elevii, părinții și profesorii le găsesc pe platformă sunt în acord cu cerințele, metodologiile și programa școlară aprobate de Guvern.

Conform raportului Comisiei de Specialitate care a analizat lecțiile, „soluţia tehnică propusă în această platformă este foarte interesantă, atractivă, iar profesorul care prezintă punctează aspectele esenţiale din temele prezentate, propunând exemple clare”.

Campania “Oferă Educație” ajunge la mii de elevi

De mai bine de un an a fost lansată campania “Oferă Educație”, prin care orice unitate de învățământ, companie sau instituție publică poate achiziționa abonamente pe care să le ofere apoi copiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Peste 4.300 de elevi au primit acces gratuit la conținutul disponibil pe platformă prin partenerii educaționali ai campaniei.

De asemenea, părinții care aleg platforma educatiedeschisa.ro pentru pregătirea copiilor lor ajută în mod implicit un elev dintr-un mediu defavorizat. Mai exact, la achiziția oricărui program disponibil pe educatiedeschisa.ro, un copil cu posibilități reduse primește acces gratuit la lecțiile de Limba română și Matematică.

„Scopul meu a fost să creez un sistem de care să beneficieze toți copiii, indiferent de veniturile de care dispun părinții lor. Din acest motiv ne-am asumat misiunea socială de a oferi conținutul în mod gratuit elevilor care provin din medii defavorizate. Până acum, peste 1.500 de copii au primit acces gratuit la pregătire pentru Evaluarea Națională prin contribuția celor care au achiziționat programele noastre”, spune Tudor Tomoș, fondatorul platformei.

Prin campania “Oferă Educație” și misiunea socială a proiectului, peste 5.800 de elevi din județele Cluj, Constanța, Dâmbovița și Argeș au primit până acum acces gratuit la programele de pregătire la Limba română și Matematică pentru Evaluarea Națională. Companiile și instituțiile publice care doresc să se implice activ în educația comunităților locale pot deveni parteneri educaționali al campaniei Oferă Educație.

Detalii despre programele de pregătire, campania Oferă Educație și cele 24 de lecții gratuite accesibile după crearea unui cont găsiți pe www.educatiedeschisa.ro.