Select Page

Ziua Mondială a Sindromului Down celebrată la Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj marchează ziua de 21 Martie- Ziua Mondială a Sindromului Down, prin organizarea a două evenimente, special dedicate acestei cauze.

Primul dintre ele va avea loc cu o zi mai devreme, pe data de 20 martie, când, la spațiul de joacă “Brothers Fun Club” din strada Tăietura Turcului, nr. 29-35 (Parcul Industrial Tetarom I), se va desfășura un eveniment de suflet. În cadrul acestuia, copiii afectați de maladia genetică cromozomială se vor bucura de un timp de calitate, presărat de zâmbete și voie bună și plin de activități distractive, ce vor pune în lumină frumusețea unică a fiecărei astfel de persoane.

Pe 21 martie, echipa Centrului Comunitar Județean Cluj, care aparține DGASPC Cluj, va organiza evenimentul principal al manifestărilor prilejuite de ziua maladiei Down.

“Astfel, între orele 7:30-16:30, clujenii sunt așteptați la Cafeneaua „Cofeels” de pe strada Gheorghe Șincai nr. 9. Aici, toți cei care doresc să bea o cafea de calitate vor fi întâmpinați de tineri minunați şi dornici de socializare. Aceștia vor asigura inclusiv servirea și prepararea produselor din meniu. Savurându-și cafeaua, clujenii vor avea oportunitatea de a interacționa cu persoane speciale, ce au fericita ocazie de a-și demonstra abilitățile și a arăta că dizabilitățile fizice nu sunt impediment în creșterea și dezvoltarea personală, iar activitatea lor poate lăsa o amprentă evidentă asupra comunității”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.