O simpla ceasca de cafea pe stomacul gol este un adevarat soc pentru organism. Daca vreti sa va bucurati in continuare de savurarea bauturii favorite, este cazul sa faceti cateva schimbari.

 

Proprietatile antioxidante ale cafelei sunt rezultate ale acidului chlorogenic (CGA), ce se gaseste de asemenea in fructe (si despre care se crede ca aduce anumite beneficii asupra sanatatii cum ar fi prevenirea diabetului. Totusi, intrebarea „este cafeaua sanatoasa sau nu?” este discutabila si destul de des pusa mai ales de catre adevaratii iubitori ai cafelei.

O alta intrebare ce sta pe buzele multor iubitori ai cafelei se refera obiceiul de a consuma cafea pe stomacul gol dimineata, este sau nu sanatos?

In ciuda beneficiilor aduse de cafea, aceasta devine nociva atunci cand este consumata pe stomacul gol.

O singura ceasca de cafea neagra stimuleaza secretia acidului clorhidric in tractul digestiv, senzatie simtita mai ales de persoanele predispuse la gastrita.

Specialistii recomanda consumul unei cesti de cafea la o ora dupa ce v-ati trezit si dupa ce ati servit micul dejun. Daca totusi nu puteti manca dimineata, incercati sa consumati o felie de paine inainte de a savura prima ceasca de cafea din ziua respectiva.

O singura ceasca de cafea consumata dimineata pe stomacul provoaca aciditate, balonare si chiar stari de voma. Daca nu vreti sa mancati nimic inainte, adaugati putin lapte sau chiar unt in cafea pentru a mai reduce din efectele negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *