Camerele de supraveghere montate pe bordul mașinii îi pot ajuta pe șoferi să iasă din anumite situații neplăcute.

Șoferii care au montate camere de supraveghere pe bordul mașinii pot descărca imaginile și le pot folosi în situațiile în care este necesar, recomandă Poliția Română.

“Camerele de supraveghere montate în autovehicul își pot dovedi utilitatea în mai multe situații. Pot fi de ajutor în situația în care conducătorii auto surprind imagini care relatează comportamente agresive în trafic, pe care ulterior le pot transmite polițiștilor, și vorbim aici de recenta implementare a aplicației ESAR. Polițiștii analizează sesizările transmise prin aplicația M.A.I hub.mai.gov.ro și aplică ulterior sancțiuni, în situația în care se dovedește faptul că un conducător auto a adoptat un comportament violent în trafic.

Camerele video montate în autoturism pot fi utile și în cazuri, ce-i drept mai rare, asemănătoare situației recente din Constanța, acolo unde doi pietoni s-au aruncat intenționat în fața mașinilor, pentru a reclama ulterior un accident rutier. În această situație, o cameră de supraveghere poate dovedi, datorită imaginilor filmate, intenția pietonului și se poate înlătură răspunderea conducătorului auto, dacă acesta nu a avut nicio vină. De asemenea, dacă este montată o camera video pe bordul unui autoturism și are loc un accident rutier, atunci pot fi folosite imaginile și se poate stabili vinovăția conducătorilor auto și implicit răspunderea acestora.

Orice situații surprinse pe camerele de supraveghere, care ajută la identificarea unui posibil accident, pot fi transmise polițiștilor rutieri pentru luarea măsurilor legale. Recomandarea Poliției Române este să se folosească aceste camere video auto de supraveghere pentru că sunt un real ajutor în trafic”, a declarat pentru Digi24 Bogdan Ghebaur, Purtător de cuvânt al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *