Selectează o Pagină

Excursie in Moldova. Exemple de bune practici la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Câmpia Turzii

Profesorii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Câmpia Turzii sunt la înălțimea așteptărilor tuturor dând dovadă de înaltă ținută morală și profesională prin modul în care contribuie la procesul de educație și dezvoltare personală a elevilor.

Direcțiunea, profesorii-caderele didactice aceste școli au făcut un obicei din recompensarea elevilor pentru creșterea învățăturii prin organizarea diferitelor excursii, tabele atât în ​​​​​​țară și în străinătate pe elevi după.

 

Întorși din recenta excirsie, dascălii copiilor spun că din dorința de-a oferi elevilor lor o educație pentru viață și dorința de dezvoltare personală au plecat într-o excursie pentru trei zile pentru „a descoperii frumusețile Moldovei”

„Din dorința a le oferi elevilor noștri o educație pentru viață, care să-i ajute la buna creștere și dezvoltare personală, profesorii Școlii Gimnaziale Avram Iancu.

  • prof. Fizică, Repciuc Carmen
  • Prof. Educație Fizică, Văsie Veronica
  • Prof. Educație Fizică, Deliu Celina
  • Prof. Matematică, Jiman Ecaterina

împreună cu elevi din clasele V-VIII au plecat într-o excursie de trei zile 4-6 noiembrie 2022 pentru a descoperi frumusețile Moldovei.”

Totodată, profesorii vorbesc cu bucurie despre locurile prin care au trecut, punctele de atracție turistică, cultură cu mare încărcătură istorică, întregul Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Palatul Culturii din Iași totul armonizat cu peisajul unice prin care au trecut.

„In drumul nostru spre orașul Piatra Neamț, am admirat Cheile Bicazului, o punte ce leagă Transilvania de Moldova, una dintre cele mai spectaculoase chei din România, situate în zona centrală a Munților Hășmaș. Odată ajunși în acest paradis, ne-am bucurat de drumul cu serpentine unice și stânci abrupte din pereți de calcar în care stau ascunse numeroase peșteri.

Totodată am admirat Lacul Roșu, situat la poalele Munților Hășmașu Mare, cel mai mare lac natural montan din România, un adevărat paradis.

Odată ajunși la Piatra Neamț, am făcut un tur al orașului dintre munți și am rămas plăcut impresionați de telegondolă, singura din țară care traversează un oraș și ajunge pe un masiv muntos.

A doua zi am plecat spre Iași, unde am vizitat cea mai veche și cea mai mare mare grădină botanică din țară, o priveliște de vis.

Următoarea vizită a fost la Palatul Culturii din Iași, unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale județului și un simbol al Iașului, dovada vie a evoluției României în timpul regalității-artă, cultură, istorie, toate sub un singur acoperiș.” , au povești . profesorii implicați în organizarea acestei excursii